Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Sabo: Ako je moja ostavka uvjet mira, sutra ću je podnijeti

željko sabo
Goran Ferbežar/PIXSELL
07.09.2013.
u 14:23

"Zašto mediji ne dođu pred srpski vrtić na kojima je dvojezična ploča od 1998.?"

- Drago mi je da se situacija normalizirala i da u centru Vukovara možemo nastaviti investicijske projekte i uređenje grada - rekao je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna".

Sabo je zahvalio svima, a posebno policiji koja je u razgovorima s braniteljima uspjela normalizirati situaciju u gradu. Rekao je i kako su mu prethodni dani možda najteži trenuci u životu, a podsjetio je i kako su HDZ, SDSS i HSP u Statut Grada Vukovara 2009. godine uveli dvojezičnost, na što je on stavio veto.

- Zar sam kao hrvatski branitelj i čovjek koji je bio u logoru i bio principijelan 2009. to zaslužio? - rekao je Sabo, dodajući kako se određeni dijelovi grada mogu izuzeti od dvojezičnosti.

>> Ovo su tri teorije zašto baš sad dvojezične ploče

- Zašto mediji ne dođu pred srpski vrtić na kojima je dvojezična ploča od 1998.? Oni koji su danas u prvim redovima, donijeli su jednoglasno takvu odluku. Ova ploča nikome ne smeta jer ju je HDZ postavio - rekao je Sabo.

Na pitanje hoće li dati ostavku, Sabo je odgovorio:

- Samo želim raditi za naš Vukovar. Pustite me na miru da radim. Ako ima netko bolji predložite ga. Ako je moja ostavka uvjet da bi bilo mira - sutra ću je podnijeti, ali opet ću se kandidirati na izborima.

Sabo je rekao i kako je u ponedjeljak dao svoj iskaz zbog tajne snimke razgovora s vijećnicom HDZ-a Marijom Budimir, kojoj je ponudio mito od 50.000 kuna da prijeđe na SDP-ovu stranu. Dodao je da o tome više ništa ne smije govoriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije